Maison de Bonneterie

Een monument in de historie van de confectie mag dit imposante kledingconcern zonder twijfel worden genoemd. Na 125 jaar bleek er in de veranderde samenleving geen plaats meer te zijn voor deze plek waar generaties lang exclusieve kleding kochten. een bezoek aan de panden in Amsterdam en Den Haag waren op zichzelf al belevenis. Iconisch waren de enorme kristallen kroonluchters in het midden van de winkels. De eigenaren wilden deze rijke historie door middel van een waardig boek vastleggen. Het moest stijl hebben, modern zijn en zowel een blader- als leesboek worden.

Jaar van uitgave

2016

Aantal pagina's

128

Afmetingen

31 x 31 cm

Een monumentaal boek

Alle elementen uit de geschiedenis van dit prachtige bedrijf vinden we (ook tastbaar) terug in deze uitgave. Zo zijn de schutbladen zijn bedrukt met het tapijt dat zo kenmerkend was voor de winkels en ook andere elementen uit de geschiedenis zijn vaak fysiek verwerkt in de vormgeving van het boek. Verhalen passeren thematisch de revue in compacte speads en de geschiedenis wordt in kleinere katernen beschreven die gedrukt is op papier waarin echt goud is verwerkt. And last but not least is in de rug een origineel kristal van de kroonluchters uit de winkel verwerkt. De beperkte oplage van 900 stuks is vrijwel geheel uitverkocht (winkelprijs € 95,-).

"Een rijk geïllustreerd koffietafel- en geschiedenisboek ineen; een beeld van 125 jaar mode en veranderend koop- en verkoopgedrag"
Modemuze.nl

Echte kristallen uit de kroonluchters

De zo kenmerkende kristallen kroonluchters uit de winkel hebben bij deze uitgave een tweede leven gekregen. In de band van ieder boek is een origineel kristal verwerkt.

Officieel kledinglabel op elk boek

Maison de Bonneterie is groot geworden met haar eigen kledinglijn die garant stond voor kwaliteit en exclusiviteit. Geen wonder dat onze vormgevers bij deze exclusieve uitgave dit label prominent op het boek wilden plaatsen. Het originele label is minutieus na gemaakt en geplaatst in een verdieping in de stoffen/linnen omslag, die op zijn beurt kleding associeert.

Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Wij komen graag bij u langs om aan de hand van voorbeelden samen te kijken naar de mogelijkheden die het best bij u passen. Uiteraard bent u ook welkom om een kijkje te kijken in ons 18e eeuwse kantoorpand waar we onder het genot van een goed kopje koffie alle voorbeelden bij de hand hebben.

Kom in contact