Hof van Holland

Hof van Holland, het oudste horeca etablishement van Noordwijk werd afgelopen jaar in ere hersteld en volledig gerestaureerd met alle de oude details. Een uitgelezen moment om de rijke historie door middel van interviews en beeldmateriaal vast te leggen. Verhoog & Warmerdam zorgde dat het bijzondere verhaal een bijzondere vorm kreeg. Elke uitgave heeft namelijk iets bijzonders.

Jaar van uitgave

2016

Aantal pagina's

224

Afmetingen

24 x 31,5 cm

Een vaste waarde in de geschiedenis van Noordwijk

Voor iedere bezoeker aan Noordwijk Binnen moet het Hof van Holland een punt van erkenning zijn. In de rustieke voorstraat tegenover het Lindenplein hebben heel wat families vertoeft en is de geschiedenis van Badplaats Noordwijk begonnen. Hiervandaan werden in de 19e eeuw de eerste excursies naar Zee georganiseerd en vormt daarmee de basis van Badplaats Noordwijk. De geschiedenis van Hof van Holland is dan ook impliciet de geschiedenis van de opkomst van het toerisme in Noordwijk. Met interviews en uniek bronnenmateriaal passeert bijna 500 jaar Noordwijkse geschiedenis.

"Een verassend boek; een feest van herkenning!"
Blik op Noordwijk

Historie in ere hersteld

Lang leek het erop dat dit terras van de historische gelagkamer zou verdwijnen. Een aantal Noordwijkse ondernemers georganiseerd in Ontwikkelingsmaatschappij Hof van Holland wisten het tij te keren en de historie te bewaren. Hoe rijk deze was en is wordt op smaakvolle manier verteld in woord en beeld in deze bijzonder vormgegeven uitgave.

Unieke reliëfpreeg met foliedruk

Bij de renovatie van het pand vond met nog originele kamersleutels van dit historische pand. Vormgeefster Riet Simoen en Judit Floor gaven dit bijzondere voorwerp een prominente plaats door een nog niet eerder toegepaste preeg van binnenuit op de halflinnen omslag. Deze preeg is tevens voorzien van verschillende folies die daarna weer zijn bedrukt. Verschillende proeven werden gedaan om het juiste resultaat te halen. Aan de achterzijde gaat het linnen over in een afbeelding van het schilderij van de hand van Niek van der Plas. Zo loopt de historische sleutel over in de moderne afbeelding van het Hof van Holland.

Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Wij komen graag bij u langs om aan de hand van voorbeelden samen te kijken naar de mogelijkheden die het best bij u passen. Uiteraard bent u ook welkom om een kijkje te kijken in ons 18e eeuwse kantoorpand waar we onder het genot van een goed kopje koffie alle voorbeelden bij de hand hebben.

Kom in contact