Atlas van Noordwijk

De Atlas van Noordwijk telt 308 pagina's Noordwijkse geschiedenis, van prehistorie tot heden, geïllustreerd met ongeveer 800 vaak unieke afbeeldingen, korte kaderteksten, overzichten en voorzien van een uitgebreide index. Overzichtskaarten bij elk hoofdstuk laten de groei van Noordwijk door de eeuwen heen zien. Het nieuwe standaardwerk van de Noordwijkse geschiedenis is op een toegankelijke manier geschreven, zodat het ook voor minder fanatiek geïnteresseerden in de Noordwijkse geschiedenis uitnodigt tot lezen.

Jaar van uitgave

2013

Aantal pagina's

308

Afmetingen

24,5 x 31,5 cm

Een uniek project

Uniek aan deze uitgave, een gezamenlijke productie van historisch onderzoeksbureau Verhoog & Warmerdam in Noordwijk en de VandenBroek Foundation van Noordwijker Jan van den Broek, is het feit dat de Atlas van Noordwijk door de VandenBroek Foundation cadeau werd gegeven aan alle gezinnen met leerlingen op het basis- en voortgezet onderwijs in Noordwijk en aan alle huishoudens van de Noordwijkse verzorgingshuizen “Jeroen” en “Groot Hoogwaak”. Bijna 3.200 Atlassen hebben op deze manier hun weg naar de Noordwijkse huiskamers gevonden.

"Een prachtig boek en een geweldig initiatief."
Het Noordwijkblog

Schilderij van Oude Jeroenskerk in Zweden

Van dit prachtige schilderij, gemaakt door Gerrit Berkheyde omstreeks 1660, van de Oude Jeroenskerk in Noordwijk Binnen was alleen een nogal slechte zwart-wit reproductie bekend. Uit onderzoek bleek het kunstwerk in bezit te zijn van het Konstmuseum in de Zweedse stad Gothenburg. Medewerkers van het museum lieten speciaal voor de Atlas van Noordwijk van het schilderij een prachtige reproductie maken.

Atlas van Noordwijk Online

Als aanvulling op het boek is er een website ontwikkeld. Via dit interactieve platform is het mogelijk om extra verhalen en uniek beeldmateriaal op te zoeken. Zo komt de Atlas van Noordwijk echt tot leven. U vindt de website op www.atlasvannoordwijk.nl.

Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Wij komen graag bij u langs om aan de hand van voorbeelden samen te kijken naar de mogelijkheden die het best bij u passen. Uiteraard bent u ook welkom om een kijkje te kijken in ons 18e eeuwse kantoorpand waar we onder het genot van een goed kopje koffie alle voorbeelden bij de hand hebben.

Kom in contact